Stormøde mod omprioriteringsbidraget

PRESSEMEDDELSE: STORMØDE I AMAGER BIO 25. februar kl. 13.00 – 16.00 MOD REGERINGENS OMPRIORITERINGSBIDRAG

Det er mindre end en måned siden, at 14 københavnske fagforeninger stiftede Velfærdsalliance-dk, som har til formål at få fjernet regeringens omprioriteringsbidrag, som ellers vil udhule den kommunale velfærd frem til 2019.

Velfærdsalliance-dk er på få uger vokset eksplosivt. Tusinder følger initiativet på de sociale medier, og en lang række faglige organisationer fra hele landet samt enkeltpolitikere, herunder Københavns egen overborgmester Frank Jensen er enig.

Torsdag den 25. februar er samtlige tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter i Københavns Kommunes syv forvaltninger kaldt til stormøde i Amager Bio, Øresundsvej 6, 2300 København S.

Stormødet foregår mellem klokken 13.00 til 16.00. Gruppeformænd fra Socialdemokratiet, SF og Ø, Lars Aslan Rasmussen, Klaus Mygind og Rikke Lauritzen, deltager i mødet.

Jan Hoby er næstformand i LFS, hovedstandes største pædagogiske fagforening, og han forventer, at Amager Bio bliver fyldt til bristepunktet: ”Den massive opbakning til Velfærdsalliance-dk tyder på, at både de offentligt ansatte og borgerne har fået nok. Formålet med stormødet for TR og AMR i Københavns Kommune er at sende et signal til vores kolleger i landets andre 97 kommuner om at gøre fælles sag med os og med de kommunalpolitikere, der ønsker at bekæmpe regeringens omprioriteringsbidrag. Vi ønsker ikke at betale med vores tryghed, arbejdsmiljø og job, for at regeringen med Lars Løkke skal have råd til at give skattelettelser til de rigeste og købe kampfly for 35 milliarder kroner,” siger Jan Hoby.

FAKTA OM OMPRIORITERINGSBIDRAGET

Omprioriteringsbidraget betyder, at kommunerne skal spare en procent af den samlede drift hvert år frem til 2019. Regeringen kan så bestemme, hvad pengene skal bruges til; om de skal tilbage til kommunerne, og hvad kommunerne i givet fald må bruge dem til.

Fortsætter omprioriteringsbidraget frem til 2019, vil sugerøret i kommunekasserne opsluge 7,5 mia. kroner. Dertil kommer et tilsvarende beløb i besparelser, som kommunerne også er pålagt af regeringen på baggrund af det, man kalder serviceloftet – at udgifterne ikke må stige, selv om der kommer flere ældre, flere børn og så videre.

Alene i København er skrækscenariet, at hver tiende offentligt ansatte skal fyres.

Læs mere om Velfærdsalliance.dk og facebook

Yderligere oplysninger hos Jan Hoby: Telefon 3094 8142

Velfaerdsall 💪👍✊ støt de filippinske chauffører #fagligkamp #arbejde #solidaritet #dkpol https://t.co/jLuWm10VvP
Velfaerdsall Kritiske og åbne medarbejdere er en gave til både ledelse og demokrati. Derfor skal de fejres og ikke straffes!… https://t.co/WwriZkORQi
Velfaerdsall #FixSkat Spred budskabet og hjælpe med at dele dens indhold. Det er væsentligt, at vi er mange, der er med på at sæ… https://t.co/q8WiOYy7Zt
Velfaerdsall En længe ventet udmelding fra @LRisgaard og @LO_Danmark "Rigid budgetlov koster milliarder i tabt velfærd og velsta… https://t.co/Lql1eQiCZt
Velfaerdsall @kommunerne gør klar til #velfærdsnedskæringer på børn og ældre, igen, igen. Desværre er der total fravær af protes… https://t.co/7ehUOYFalr