98 demonstrationer i 98 kommuner

VelfærdsallianceDK har sat sig et ambitiøst mål. Torsdag den 12.maj håber vi at der vil være 98 demonstrationer i landets 98 kommuner. Ved første øjekast kan det virke som en stor og umulig opgave. Men det er faktisk det modsatte.

Hvis vi forsøgte at skabe en eller to store demonstrationer i København og Århus, ville chancen for at der ville komme mange fra alle afkroge af landet, være lille. Reaktionen kunne hurtigt blive, at vi ikke har folkelig opbakning, hvis der ikke deltager flere hundredtusinder.

I alle kommuner er der fagforeninger, forældreorganisationer, sociale bevægelser og masser af borgere der ved hvor skoen trykker. Det er alle dem der lever og arbejder i kommunerne, hvis tryghed, velfærd og jobs der bliver ramt af omprioriteringsbidraget, - der er og skal være rygraden i det kommunale oprør. Det er derfor også lokalt at opbakningen, inddragelsen og engagement skal udvikles hvis vi skal opbygge en folkebevægelse for tryghed, velfærd og omsorg.

Om demonstrationen den 12.maj bliver lige stor i alle kommuner, er mindre vigtigt. Det vigtigste er at der sker en markering i alle kommuner den 12.maj.

Sådan kan I gøre:

Opstart ”12.maj”-grupper
Hvis regeringen skal trække omprioriteringsbidraget tilbage, skal diskussionen om Danmarks velfærd ud på i hver eneste kommune, hvert eneste private og offentlige arbejdsplads, boligkvarter og uddannelsessted.

Hold et opstartsmøde:

  1. Send indkaldelse ud til kommunens fagforeninger (hvis det ikke er dem der indkalder), forældre- og pårørendeorganisationer og sociale bevægelser. Alle skal være velkommen.
  2. Book oplægsholder (Note: Spørg din fagforening eller et af partierne) eller hold selv et oplæg om konsekvenserne af omprioriteringsbidraget medmassefyringer og massive besparelser, - der rammer jer.
  3. Hav konkret forslag til aktiviteter: Sådan vil vi gøre her i vores kommune (Se aktivitets PowerPoint)
  4. Vælg en eller flere kontaktpersoner
  5. Find et tidspunkt, efter fyraften.
  6. Print eller lav nogle A4/A3 plakater
  7. Husk at invitere andre end din egen fagforening eller organisation, der er rigtig mange forskellige organisationer og netværk i denne mobilisering

Når I har startet jeres ”12. maj”-gruppe, må i meget gerne sende en mail til , skriv kontaktinfo og jeres aktiviteter så vi har et overblik over hvad der sker den 12. maj.

Har i brug for inspiration kan i måske få ideer her: Demonstrationens ABC

Der er allerede planlagt demonstrationer i følgende byer

 Du kan finde flere detaljer, program m.m. om de enkelte demonstrationer på vores facebookside.

Velfaerdsall Vi bliver mange tillidsfolk og kolleger fra #kbhpol ➕ omegn til stormøde i Nørrebro hallen kl. 14-16, tirsdag den 2… https://t.co/Idjut8f5zA
Velfaerdsall Vi ses for helvede til demonstration på Blågårds plads tirsdag den 20 marts kl. 17 til 18 #TimesUp @sophieloehde og… https://t.co/ifOsfDwIq1
Velfaerdsall RT @ACakademikerne: Forstå kampen om den betalte spisepause #ok18. Hvad er egentlig problemet? Her er de fakta, du bør kende https://t.co/y
Velfaerdsall @larsloekke udligningsreform er en ren og skær udplyndringreform #LøkkesUdligningNejTak #SolidariskUdligningJaTakhttps://t.co/Vj5yZzOS4T